02/12/13 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Правят анекси към договорите за наем на плажовете

 Изготвени са допълнителни споразумения към всички сключени от МРРБ договори за наем на плажове, съобщиха от регионалното ведомство във вторник. Те са резултат от извършения по нареждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова  цялостен анализ на дейността на наемателите на плажовете, отдадени от МРРБ. Целта на споразуменията е да се прецизира организацията на текущия контрол на морските плажове по отношение на основните задължения на наемателите. Те са свързани с осигуряване на водноспасителната дейност и медицинското обслужване, обезопасяването на прилежащите водни площи и санитарно-хигиеното поддържане на плажовете. Предвижда се като съществено неизпълнение да се дефинират единствено липсата на спасителни постове и медицински пункт и липсата на необходимия персонал, като в тези случаи ще се налага неустойка в размер на годишната наемна цена липсата на елементи от задължителното оборудване на спасителните постове и медицинския пункт ще бъде основание за налагане на неустойка от 5% от годишната наемна цена.
На 19 февруари 2013 г. в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството предстои  среща с всички наематели за подписване на допълнителни споразумения, по действащите договори за наем.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване