02/13/13 07:47
(http://www.klassa.bg/)

Правителството ще обяви новия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране

Правителството ще обяви новия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Очаква се това да стане по време на днешното заседание на Министерски съвет. На 30 януари правителството освободи Ангел Семерджиев от поста председател на комисията и определи члена на ДКЕВР Андон Роков да ръководи Комисията до избирането на титуляр. До смяната се стигна след забавянето в разработването и приемането на подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС.
В тази връзка Ангел Семерджиев подаде искане за предсрочно прекратяване на мандата си като председател и член на ДКЕВР.
Очаква се на днешното заседание правителството да обяви изграждането на междусистемната газова връзка България-Сърбия за национален обект и за обект с национално значение. Съоръжението ще свърже преносните мрежи на България и Сърбия и ще повиши сигурността на доставките.
Министерският съвет ще разгледа проект на междуправителствено споразумение на България и Виетнам за сътрудничество в превенцията и борбата с престъпността. Изпълнението на договореностите ще допринесе за по-ефективната борба с международната организирана престъпност чрез съвместни действия на полицейските органи на двете страни.
Редовното заседание на Министерски съвет ще се проведе от 10.00 часа днес.














Агенция "Фокус"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване