02/13/13 17:32
(http://www.hsnovini.com/)

Световен ден на радиото

Работна обстановка

По инициатива на ЮНЕСКО 13- ти февруари се отбелязва като Световен ден на радиото. Датата не е случайна, тъй като на този ден през 1946 година е създадено радиото на ООН.

Тази година за пръв път 13-и февруари се отбелязва като Световен ден на радиото. Първоначалната идея за създаването на такъв ден е на Испанската радиоакадемия. В страната ни има десетки радиа, в Хасково единственото информационно такова е Дарик. Какво представлява работата в този вид медия попитахме главния редактор на Дарик Радио- Хасково, Росица Александрова.

“Както всяка работа и тази е много отговорна. Когато си журналист без значение дали в радио, телевизия или вестник трябва да си много внимателен, защото работиш с много хора, може някой да се обиди, засегне или пък да помогнеш на някого. Но при всички случаи трябва да си внимателен. Радиото е най- динамичната медия,  тук нещата стават за минути, за секунди дори”, коментира опитния журналист.

Вече 13 години Росица Александрова е в голямото семейство на Дарик, преди което работи и в местното радио Хасково. Срещата й с радиото обаче започва по- рано още в детските години.

“Някъде 90- те години си купихме първия радио приемник и с него ми започваше деня, с един топъл и приятен женски глас, свеж и ведър … и ме събуждаше с усмивка. След това стана част от живота ми”.

Радио може да се слуша по всяко време, споделят професионалистите. Когато се шофира, по време на работа, навсякъде и по всяко време, бързо и качествено. Именно това помага и да се запази популярността на радиото, като информационен източник.

“Всяка радиостанция си има определена аудитория и тип предавания. Нашата е от интелигентни хора, мислещи, имащи мнение по въпросите”, сподели главният редактор на Дарик- Хасково.

Там вече се подготвят и за 14- годишния си рожден ден, който е след близо 2 седмици, остава да им пожелаем весел празник и още дълги години да информират гражданите за това, което се случва около тях.

Хасково Новини

ON AIR

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване