02/13/13 16:19
(http://www.klassa.bg/)

Станишев изчисли, че заради управлението на Борисов сме 7 млрд. лева на минус

 Управлението на Бойко Борисов струва на нас, данъкоплатците, минус 7 млрд. лева заради новите дългове и "изяждането" на фискалния резерв.

Това заяви в сряда в Народното събрание лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Последните седмици със скандали често засенчват реалните ни проблеми. Борисов често се оплакваше за опоскания бюджет, но ние оставихме над 8 млрд. лв. фискален резерв. Но това правителство го харчеше за попълване на дупките от контрабандата и сивата икономика. Голямата част от фискалния резерв бе похарчен още през първите 2 години от мандата на това правителство. Реалното състояние на фискалния резерв към днешна дата е тревожно, да не кажа отчайващо, то е под законния минимум от 4 млрд. лв., или към 3 млрд. и 900 млн. лв. При управлението на ГЕРБ дълговете нарастват с около 5 млрд. лв., като допълним "изядения" фискален резерв, от който нито един българин не видя полза за себе си, сметката е, че към момента управлението на Борисов ни струва 7 млрд.лв. на минус“, уточни Станишев.

 Голямата криза започна с мандата на правителството на Борисов и на Дянков, заяви лидерът на БСП.

„В тези условия те пускат кранчето само на техните фирми и монополи - това е голямо престъпление пред страната“, коментира още Станишев. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване