02/13/13 14:45
(http://www.hsnovini.com/)

Фирми проверяват онлайн какво отчитат касовите им апарати в НАП

Услугата е за клиенти с електронен подпис

От днес фирмите, които имат електронен подпис, могат да проверяват онлайн колко фискални устройства има регистрирани на техния БУЛСТАТ. Чрез новата услуга представителите на дружествата правят и справки за това, какви отчети са подадени към НАП от техните касови апарати. До момента със системата на приходната агенциа дистанционна връзка имат 370 000 фискални устройства в цялата страна. Новата услуга е на интернет страницата на агенцията

Междувременно стана ясно, че над 50% от всички фирми в областта, които вече са подали в офиса на НАП в Хасково декларации за облагане с корпоративни данъци, са го направили чрез интернет. От началото на кампанията до днес в хасковсия офис на приходната агенция са приети 782 декларации, като 402 са пуснати по електронен път.

Тази година срокът за подаване на годишната декларация за корпоративни данъци е 1 април, тъй като 31 март е в неделя. Този срок важи както за фирмите, които дължат данък, така и за тези, които не са извършвали дейност и подават така наречена „нулева” декларация.

1 април е и крайният срок, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка, но не повече от 1 000 лева. Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 1 април.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че от 1-ви януари тази година всички данъци и осигурителни вноски (с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване) се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета отпадат всички кодове за вид плащане. Не е необходимо и да се попълва изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната ще става според датата на възникването им.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване