02/14/13 18:07
(http://www.hsnovini.com/)

Все повече възрастни стават жертва на домашно насилие

Проект „Живот без насилие“ на фондацията “Днендър перспективи” бори домашното насилие

Значително са се увеличили случаите на домашно насилие над възрастни хора, над 65 години. През 2011 година техният дял е бил около 10 процента, през 2012-а случаите са вече почти една трета от всички, които са потърсили за помощ двата офиса на  фондация „Джендър перспективи“. През миналата година през двата офиса на фондацията в Димитровград и Хасково са потърсили помощ пострадали от домашно насилие 145 души. Данните бяха обявени на пресконференция по повод старта на новия проект „Живот без насилие“ на фондацията.

Ръст на възрастните хора, подложени на насилие вкъщи, отчетоха от фондацията. Възрастните са подложени на тормоз от собствените си деца и внуци. Много от тях живеят в селата, разполагат с ограничени финансови възможности. За тази цел в рамките на проекта „Живот без насилие“ ще се организират семинари и срещи с хората от четири села – Горски извол, Александрово, Брягово и Узунджово. Кампанията ще стартира в края на февруари. Идеята е след това да бъдат обхванати и други населени места в региона. Фондацията работи в сътрудничество с много институции и организации. Сред тях са областната дирекция на МВР, болниците в Хасково и Димитровград, двете районни съдилища, социалните дирекции, както и с районните инспектори.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване