02/14/13 16:12
(http://www.hsnovini.com/)

Млади таланти бяха наградени за литература и фотографии

Тържеството започна с музикално изпълнение

Днес бяха наградени млади таланти от страната, участвали в конкурса „Чудото любов”. В националното съревнование са били представени повече от 100 литературни творби и 50 фотографии. Тържеството започна с концерт на детски хор “Орфей” и любовна лирика от артистите на Театралната школа. „Чудото любов” започва още през 2009- та година като местен конкурс, но до ден днешен популярността му се увеличава. Днес участие записаха автори от Димитровград, Свиленград, Любимец, София, както и от далечните Дулово и Шабла, заявиха организаторите.

Кандидатите участваха в 3 категории. Две литературни за поезия и ЕСЕ и трета категория за фотография. След оценките на компетентно жури бяха класирани и най- заслужилите.

При поетите първенци станаха Димитър Златанов от Професионалната гимназия по селско стопанство и Десислава Иванова от СОУ “Паисий Хилендарски”. Сред оценените бе и 15 годишният Гюнер Апти, който е незрящ. Възпитаникът на СОУ Васил Левски получи своята награда от директора на Младежкия център Елена Цветкова.

За най- добро ЕСЕ на първо място бяха класирани Селин Ибрям и бъдещата абитуриентка  от езиковата гимназия Николета Безергянова. В категорията за най- добра фотография журито в състав Славян Костов и Янко Найденов определи за победители Васил Дойчев и Петя Найдова.

Бяха раздадени и много поощрителни награди. Организаторите изразиха надежда конкурсът да придобие все по- голяма популярност и да има още повече участници.

Хасково Новини

15- годишния Гюнер Апти, който получи трета награда

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Николета написа най- хубавото ЕСЕ

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване