02/14/13 11:13
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковските забележителности за 4- та година на национално изложение

Хасковският щанд

На изложението областния град  участва със собствен щанд, на който представя забележителности от града и региона. Според хасковския екип един от основните плюсове на подобни изложения от национален мащаб е прекият контакт на хората с историята, културата и възможностите за туризъм в хасковско.

На хасковския щанд както всяка година се раздават брошури и рекламни материали, които да запознаят посетителите с възможностите за туризъм. Представени са културните, спортни и обществени обекти и мероприятия, които се провеждат. Основните акценти както винаги са на големите забележителности, като статуята на “Пресвета Богородица”, Александровската гробница, Паскалевата къща и много други.

За първи път тази година е презентирана и бъдещата часовникова кула в центъра на града. В юбилейното тридесето издание на изложението присъстват около 250 участници от 21 държави, сред които Италия, Австрия, Русия, Германия, Индонезия, Доминиканска република, Куба, Катар и други. Тази година изложението обръща специално внимание на българското вино и неговата връзка с туризма. Под мотото „30 български вина – 30 пожелания за успешен български туризъм” представители на български винарски изби от цялата страна популяризират своята продукция чрез турове за винен туризъм.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасковският щанд

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване