02/16/13 12:06
(http://www.klassa.bg/)

Шефът на световната борба бе принуден да подаде оставка l

Президентът на Международната федерация по борба (ФИЛА) Рафаел Мартинети (Швейцария) подаде оставка на заседанието на Изпълкома на централата в Тайланд, предава ИТАР-ТАСС.

Още в петък беше намекнато, че ще има вот на недоверие към Мартинети. Днес се проведе гласуване в Изпълкома, на което с 11:10 гласа беше решено той да бъде освободен.

Изпълкомът на Международния олимпийски комитет (МОК) преди четири дни предложи изключването на борбата от програмата на Олимпийските игри през 2020 година.

Първият вицепрезидент на руската федерация по борба Георги Брюсов съобщи, че извънредния изборен конгрес на ФИЛА ще се проведе в Москва в края на април или началото на май. Освен това ще бъде създадена и специална кризисна комисия.

"В петък дискусиите на приключиха на самото заседание. Почти до полунощ президентът на руската федерация Михаил Мамиашвили преговаряше с членовете на Изпълкома и настояваше за оставката на Мартинети. Днес на заседанието президентът на ФИЛА за пореден път не даде ясен отговор на въпроса какво е довело МОК до решението да изключи борбата от олимпийската програма. След това той напусна заседанието. Мамиашвили постави въпроса за вот на недоверие към Мартинети и с 11:10 гласа беше решено той да бъде освободен", добави Брюсов.

След това Мартинети официално подаде оставка.

Швейцарецът е начало на ФИЛА от 2002 година. Преди това той бе ръководител на съдийската комисия и член на Изпълкома. Сред членовете на Изпълкома на ФИЛА е и българинът Цено Ценов. Трикратният олимпийски шампион Александър Карелин (Русия) беше избран за член на Изпълкома на ФИЛА в Тайланд.


















zonasport.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване