02/18/13 05:05
(http://www.klassa.bg/)

Валутната война се отменя

Валутните войни, търсенето на „дълги” пари за развитие на икономиката и новите подходи в управлението на Международния валутен фонд. Това бяха основните теми, около които се въртяха дебатите на срещата на финансовите министри и управителите на централните банки от Г20, пише вестник "Российская газета". Те за първи път се проведоха в Москва, а финансистите за два дни „окупираха” изложбената зала „Манеж”. Решенията и подходите, които те набелязаха, след това ще залегнат в основата на срещата порез септември на държавните лидери от Г20. Тя ще се проведе в Санкт Петербург. През тази година Русия е председател на Г20.
Главният сигнал на Г20 към пазарите бе обещанието за отказ от „конкурентна девалвация на валутите”. Тоест, от валутните войни. Те бяха главната интрига на тази среща. Руският финансови министър Антон Силуанов още в навечерието на срещата предположи, че темата за войните ще бъде включена в заключителния документ от срещата. А генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия заяви, че всички разговори за валутни войни се раздуват от журналистите.
Въпреки това стана по наше му. В комюникето за валутните войни има отделна точка. „Ние потвърждаваме своята позиция за по-бързо движение към пазарна система на обменните курсове и гъвкав обменен курс, които биха отразявали фундаменталните икономически показатели”, пише в документа.










"Российская газета"







Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване