02/18/13 11:19
(http://www.klassa.bg/)

Германски министри отхвърлиха призива за помощ на местните власти заради българи и румънци

Позицията на Асоциацията на германските градове, която предупреди за последиците от т.нар. „имиграция на бедността” от Румъния и България, намери подкрепа в Северен-Рейн Вестфалия. В същото време федерални министри върнаха топката обратно, пише вестник „Ханделсблат”, цитиран от Агенция "Фокус".

Министърът на труда и интеграцията на провинция Северен Рейн-Вестфалия Гунтрам Шнайдер предупреди за значително увеличаване на бедността сред имигрантите в германските градове.

„Ако този въпрос остане нерешен, то ситуацията ще се влоши след 1 януари 2014 година”, каза Шнайдер. От тази дата българските и румънските работници ще получат пълни права за придвижване в ЕС.

Министърът посочва, че от месеци следи с тревога увеличаването на имигрантите. Вътрешният министър на Германия Ханс-Петер Фридрих и министърът по социалните въпроси Урсула фон дер Лайен отхвърлиха призива за помощ на местните власти заради бедните имигранти от България и Румъния. Вътрешният министър призова градовете да се справят с проблеми, като проституцията, просията и нелегалната заетост, с помощта на полицията и митническата служба. Според него са нужни и „насочени интеграционни мерки”.

Федералният министър на труда и социалните въпроси заяви, че румънците и българите ще получат пълни права на работа в Германия, подобно на всички останали граждани на ЕС.
















„Ханделсблат”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване