02/18/13 13:42
(http://www.klassa.bg/)

Доларовите милиардери в Русия достигнаха рекорден брой

Исторически рекорден брой доларови милиардери има вече в Русия – 131 души. Това съобщи Лента.ру, като цитира списание CEO. За една година най-богатите руснаци са се увеличили с 11 човека. А през кризисната 2009 г. доларовите милиардери в страната са били само 49. За последната година общата сума на богатството на руските милиардери е набъбнала и сега тя е 147 милиарда долара, срещу 131 милиарда за 2012 г. Все пак тя отстъпва на 182-та милиарда за 2011 г. и на 221 милиарда за 2008 г.
Според списанието, най-богатият руснак остава собственикът на „Металоинвест“ Алишер Усманов. Неговото състояние се оценява на 18,72 милиарда долара, но за миналата година е намаляло с 8%. Усманов е начело на руските супербогаташи и в класациите на Форбс и Блумбърг.
Втори е председателят на борда на директорите на Новолипецкия металургичен комбинат Владимир Лисин с капитал от 17,2 милиарда долара.
Трето място заема собственикът на компанията „Ренова“ Виктор Векселберг (15,94 милиарда долара). Следван е от шефа на „Алфа-груп“ Михаил Фридман (15,32 милиарда). Двамата са увеличили значително капиталите си от изгодни сделки миналата година.
В първата десетка са още Алексей Мордашов, Леонид Михелсон, Олег Дерипаска, Владимир Потанин и Вагит Алекперов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване