02/18/13 07:58
(http://www.klassa.bg/)

Журналистите в Би Би Си започнаха 24-часова стачка

Журналистите в Би Би Си започнаха в понеделник в полунощ 24-часова стачка, за да протестират срещу съкращенията. Техният протест може да доведе до прекъсвания на предаванията на държавната британска информационна мрежа, предаде АФП.

Стачниците отговориха на призива на Националния съюз на журналистите след провала на преговорите за преназначаване на 30 служители, които рискуват да бъдат уволнени. Девет от застрашените места са в Би Би Си Шотландия. Другите засягат веригите и станции като Five Live, Азиатската мрежа и Световната служба.

Говорител на Би Би Си заяви, че компанията разбира "как ситуацията, свързана с уволнения може да бъде разочароваща и трудна, но е разочарован от стачката, докато компанията опитва с всичките си сили максимално да оптимизира преразпределението и диалога със синдикатите”.

Според синдиката Би Би Си е загубила 7 000 работни места от 2004 г. насам. Синдикатът настоява за мораториум от 6 месеца на съкращенията. 2 000 работни места трябва да бъдат съкратени до 2017 г. и програмирането на обществената информационна мрежа да бъде преразгледано в дълбочина чрез цялостна програма за намаляване на разходите.
 

















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване