02/18/13 11:41
(http://www.klassa.bg/)

КНСБ чукна 23

Днес най-голямата неправителствена национално представителна гражданска-професионална организация в страната-Конфедерация на независимите синдикати в България отбелязва 23 години от създаването си.
На 18 февруари 1990 година по време на учредяването си независимата КНСБ обявява, че собственото лице на автентичния синдикализъм е защитата на интересите на наемния труд. Това верую Конфедерацията изповядва през изминалите 23 години.
КНСБ не само е двигател на конституирането на нова система на индустриални отношения и социално партньорство, но има и неоспорим и значителен принос в осъвременяване на трудовото и социалното законодателство у нас и възприемането на международните и европейски стандарти.
Изминалите 23 години са период на значимо присъствие на КНСБ в обществено-политическото пространство в България, както и сред европейската и международна синдикална общност.
Днес Координационния съвет на Конфедерацията ще присъди Годишната награда на КНСБ „За принос в развитието на социалния диалог и партньорството" /за 2012 г./ на името на проф. д-р Желязко Христов.
От 16.30 ч. е организирана среща на членовете на КС на КНСБ с министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на икономиката, енергетиката и туризма - Делян Добрев.



















CROSS Agency Ltd
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване