02/18/13 16:48
(http://www.hsnovini.com/)

Магазин в Стамболово търгувал нелегално

Собственикът на хранителния магазин следва да плати глоба от 500 до 1000 лева

Магазин за хранителни стоки в Стамболово затвориха инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните. Обектът е търгувал без задължителното удостоверение за регистрация според Закона за храните.

На собственика на хранителният магазин е съставен акт. Той следва да плати глоба от 500 до 1000 лева. При проверки през миналата седмица е санкциониран и магазин в Димитровград, предлагал на клиентите си стоки с изтекъл срок на годност. Финансовото наказание в този случай е в размер от 1000 до 2000 лева.

С акт е и собственик на хранителен магазин в Харманли. Причината да бъде санкциониран е, че не е водил изискващите се по закон дневници за добри производствени практики. Съставен е акт и в бистро в Свиленград Там човек от персонала е бил глобен за липса на здравна книжка. Общо 125 проверки по търговски обекти в региона са извършили от Областната агенция по безопасност на храните. Издадени са и 7 предписания

 Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване