02/18/13 17:16
(http://www.hsnovini.com/)

От днес в районния съд в Хасково работят новите ПОС терминали

От днес в хасковския районен съд могат да се извършват плащания и чрез две нови ПОС терминални устройства, за транзитни и набирателни сметки. Устройствата са инсталирани в офиса на банката обслужваща съда , намиращ се в сградата на Съдебната палата.

Чрез плащането през терминалите  по сметките на съда се пести от банкови такси за преводите и комисиони. В обхвата на обслужването са всички видове приходи и други постъпления, свързани с дейността на Районен съд- Хасково, свързани с граждански, наказателни и изпълнителни дела, като:

-         Суми за държавни такси, глоби и разноски по тразнзитна сметка, също и суми за вещи лица, особени представители и свидетели , гаранции и суми по изпълнителни дела  по набирателна сметка.

“Ползата за клиентите е тяхното улеснение и това, че избягват таксата на банката от 1 лев, която е комисионна за превода, който извършваме към Окръжен или Районен съд. По- удобно е”, коментира касиерка към банката обслужваща съда.

Плащания могат да се извършват с банкови карти носещи търговския знак на националния оператор БОРИКА. Могат да се използват също и Maestro карти, издадени в България, местни кредитни карти на ЦКБ АД, международни карти на Visa, VisaElectron ,  и MasterCard издадени в България.

От близо месец ПОС терминал обслужва клиентите и на Окръжния съд в Хасково. С него могат да се плащат 13 вида държавни такси по дела подсъдни на окръжния съд в Хасково.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване