02/18/13 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Протестите срещу монополите продължават и днес

Протестите срещу монополите продължават и днес. Очаква се хората да излязат отново по улиците на цялата страна. Вчера 35 града се опълчиха срещу високите сметки.

На извънредна пресконференция минстърът на енергетиката обяви пакет от спешни мерки и заяви, че до дни енергийният регулатор ще реши дали да започне процедура за отнемане на лиценза на ЧЕЗ. Ако това се случи, държавата ще назначи друг оператор да управлява енергийната мрежа на енергото в Западна България.

Проверки за обществените поръчки ще има и в другите две компании - Енерго про и EVN. А още днес ще се пристъпи към промени на законите за общестнвени поръчки и енергетиката, така че дружествата да не може да пренасочват пари към своите компании майки, без да плащат данъци.

Електроразпределителните дружества нямат право да прекъсват електричеството заради неплатени сметки на гражданите, ако са подали жалба, напомни министърът. Когато е доказано, че е потребена реална енергия, на абоната, задължително трябва да се даде тримесечен срок, за да плати сметките си без лихви и едва тогава да бъде изключван.



















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване