02/18/13 13:36
(http://www.klassa.bg/)

Русия разработва реактори IV-то поколение

Програмата за развитие на държавната корпорация "Росатом" предполага разработка на реактори от Поколение IV,  развитие на радиационнните технологии за медицината и селското стопанство,  разширяване на кооперирането с частни инвеститори. При това за програмата се планира към  2020 година 15% от поръчките да са за новите проекти.
Тя бе разработена по поръчка на правителствената комисия на Президента на руската федерация през 2011 . Държавната корпорация«Росатом» трябва да проведе мащабна модернизация на отрасъла и да изготви стратегия за технологично лидерство на енергийните и други пазари. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев пред Красноярския икономически форум.
«Задачата на държавната корпорация е да влезе в двайсетката на световните иновационни компании» – подчерта главата на Правителството на Русия. 
В нея са посочени три направления на иновационно развитие: модернизация на съществуващите технологии, създаване на нови технологии за енергийните пазари и разширяване на приложението на ядрените технологии зад пределите на ядрения отрасъл, например, в ядрената медицина, създаването на суперкомпютри и др.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване