02/19/13 21:32
(http://www.klassa.bg/)

Генералният директор на БНР Валери Тодоров е избран за вицепрезидент на европейската радиомрежа „Евранет +“

Генералният директор на Българското национално радио – Валери Тодоров е избран за вицепрезидент на европейската радиомрежа „Евранет +“. Решението бе взето по време на конференция на Генералната асамблея на организацията в Лисабон.
Стартът на европейската радиомрежа „Евранет +“ ще бъде даден през април тази година. Медийният проект е пет годишен, като той обединява 14 радиостанции с обща аудитория от над 26 млн. души. Новините ще се разменят на 23 езика, а БНР ще излъчва за своите партньори 75 минути продукция всяка седмица.

Европейската Комисия инвестира в „Евранет +“ над 25 млн. евро, като основната цел е да бъдат създавани и излъчвани радиопрограми, свързани с дейностите на Европейския съюз, разпространявани чрез ефир и дигитални платформи посредством мрежа от радиостанции. БНР ще има водеща позиция в този общоевропейски проект. Сред областите, в които ще се търси стратегическо развитие на „Евранет +“ са мултимедията, цифровите и интернет платформите.
Финансирането на българската страна по проекта е на стойност над 200 000 евро за първата година. „Евранет +“ ще цели да стимулира сътрудничество между страните и радиостанциите с призванието да се създаде паневропейско пространство на информация, като медиите ще имат „кръстосан подход“ към темите в различните държави – членки.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване