02/19/13 09:05
(http://www.klassa.bg/)

Гръцките журналисти излизат на 24-часова стачка

Журналистите в Гърция излизат на 24-часова обща стачка във вторник в знак на протест срещу прилаганите от правителството мерки за икономии.

Правителствен говорител обвини главната опозиционна партия СИРИЗА, че насърчава журналистическия протест и че с него преследва вътрешнопартийни цели. Според говорителя днешният ден за стачка на журналистите е бил избран, за да се предизвика информационно затъмнение с оглед на визитата на френския президент Франсоа Оланд в Атина.

От журналистическия синдикат уточняват, че протестът на медиите е в рамките на обявената за утре от синдикатите национална 24-часова стачка в страната. Очаква се общественият и частен сектор в Гърция в сряда да бъде напълно блокиран.

В стачката ще участват работещите в железниците, болничните държавни и частни лекари, моряците, учителите и преподавателите, общинските служители, адвокатите, инженерите, търговците.

В деня на стачката синдикатите са планирали протестен митинг на Марсово поле в Атина. Отделен митинг на площад Омония в Атина ще организира и комунистическият синдикат ПАМЕ.

















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване