02/20/13 12:19
(http://www.klassa.bg/)

Б.Димитрова: Проблемът е за кредита на доверие на другите политически сили

Оставката на Борисов на първо място предизвика доста изненада и в анализатори, и в политически сили, включително и в хора, които до вчера активно искаха оставката на правителството.

Това заяви за БГНЕС Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч" във връзка с подадената оставка на правителството. Днес виждаме, че имаме едно стъписване сред политическите сили и това поставя веднага основния въпрос - какво следва оттук нататък. Защото оставката на кабинета "Борисов" решава единия въпрос – същинският - недостатъчно кредит на доверие, за да бъдат решени проблемите, заради които хората протестират – проблемите с монополите, проблема с бедността, проблема с доходите.
Но оставката не решава или поставя по-остро другия проблем – кои са политическите сили, които оттук нататък могат да решат тези проблеми, заяви Димитрова. Затова според нея, има и стъписване от оставката. Най-сериозният проблем, според Димитрова, е какво става оттук нататък – каква е легитимността. "Кредитът на доверие към това правителство, очевидно и самият премиер казва, че не вижда такъв кредит на доверие, но поставя по-сериозния проблем – какво става оттук нататък. Имат ли другите политически сили достатъчно кредит на доверие, за да решат или пък на сцената ще излязат по-радикални формации – за мен това е по-големият проблем, който сега се очертава", коментира Димитрова.






















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване