02/20/13 21:32
(http://www.klassa.bg/)

Веселин Методиев: От оставката на кабинета спечелиха БСП, ДПС и монополите

С оставката на правителството днес спечели гражданското общество. Правителството, въпреки провокациите по време на протестите, се съобрази с искането на хората. Това бе много мъдър и държавнически ход, обяви пред БНТ Александър Ненков от ГЕРБ. Той призова политическите сили да седнат на масата за преговори и да се тушира напрежението.

По думите на Михаил Миков от БСП, днес спечелиха България, гражданите и Конституцията. Парламентът бе изчерпан още преди месеци. Сега е на ход президентът, смята той.

Назря моментът Росен Плевнелиев да си свърши работа и да покаже, че е истински български държавен глава, обяви Йордан Цонев от ДПС. Не трябва да се подценява възможността за служебен кабинет, смята той. По думите му, от оставката на кабинета спечелиха гражданите, но трябва политиците да предприемат тази стъпка и да доведат по един добър начин времето за избори. Там гражданите ще покажат кой искат да бъде на власт.

Според Веселин Методиев от ДСБ днес спечелиха тези хора от протестиращите, които искаха оставката на премиера, политиците от БСП и ДПС, както и монополите. Днешният акт на Бойко Борисов попречи на основната цел на протестите. Сега битката срещу монополите се отлага най-рано за есента. Срещу тях няма да има война сега, отбеляза той.

Родината ни е колонизирана, смята Десислав Чуколов от ПП "Атака". Напрежението в обществото ще се тушира, когато хората видят, че политиците работят за техния интерес. Сега трябва да има икономически национализъм. Българският производител трябва да бъде с приоритет пред чуждите фирми, заключи той.



www.novini.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване