02/20/13 09:20
(http://www.klassa.bg/)

Видео съобщенията – новата функция на Skype

От Microsoft обявиха, че потребителите на Skype скоро ще могат да оставят видео съобщения на приятелите си, дори и последните да са офлайн.

Новата услуга, която в момента е в процес на бетатест, ще бъде насочена основно към мобилните устройства. Под Windows ще получите единствено линк към съответния клип, докато използващите Android, iOS и дори Mac ще получат самия клип.

Microsoft промотират новата си услуга, като алтернатива на класическите текстови и гласови съобщения и начин да комуникирате със семейството и приятелите си, дори те да са заети в момента.

Друг е въпросът кой точно би предпочел подобна възможност пред едно кратко и ясно текстово съобщение, което може да напише за секунди.

"Това е нещо като видео писмо, но лично аз не мога да си представя кой би искал да го използва”, казва анализаторът Рон Ендърл пред TechNewsWorld.

"Не виждам как тези видео съобщения ще се използват в бизнеса, така че потенциалната аудитория на услугата остават хлапетата.”

Понякога човек просто не е готов да запише посланието си на видео по една или друга причина, (като например факта, че се намира в тоалетната), докато изпращането на текстово или гласово съобщение е удобно във всяка ситуация.

Microsoft очевидно се опитват да развиват Skype, закупен от тях през май 2011 година за колосалната сума от 8,5 милиарда долара, но дали това е правилната посока?

Само времето ще покаже.


















TechNewsWorld


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване