02/20/13 17:04
(http://www.hsnovini.com/)

“Касоразбивачите” под стража, отсъди Районния съд днес

Двамата обвиняеми се опитаха да закрият лицата си

Хасковския районен съд наложи най- тежката мярка за неотклонение на Румен Атанасов по прякор Дявола и Генадий Пушкарски, по обвинение за извършен грабеж в обреден дом на ул. “Македония”.

Двамата хасковлии бяха задържани в нощта на 17- ти срещу 18- ти февруари след няколкомесечна оперативна работа на криминалисти от сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОД МВР-Хасково. Те бяха заловени в момент на извършване на обир на две метални каси с  4200 лв.

Съдът днес взе решението за налагане на най- тежката мярка за неотклонение, тъй като двамата са били заловени на местопрестъплението в условията на опасен рецидив и има опасност да се укрият и извършат ново престъпление. По този начин съда уважи искането на прокурор Трендафилов, който посочи, че двамата са криминално проявени и са с досиета от по 2 до 4  страници.

Адвокатите на Румен Атанасов и Генадий Пушкарски поискаха по- леки мерки са клиентите си. За Румен адвокат Веско Георгиев поиска парична гаранция, а за Генадий защитниците поискаха домашен арест, тъй като и двамата нямали мотив да нарушат мерките. Обвиняемите също поискаха от съда да не бъдат задържани под стража.

Припомняме, че МВР съобщиха, че двамата са съпричастни и към други подобни престъпления. В хода на оперативно-издирвателните действия, под контрола на Районната прокуратура в Хасково, криминалистите са установили и предишни техни касоразбивания, станали през изминалата година. Задържаните двама хасковлии са извършили в съучастие обирите на касите на БЧК, от Четвърти стопански двор, на таксиметрова фирма, от сграда в източна индустриална зона и от домове в Хасково и Димитровград, информираха от полицията.

Двамата имат право да обжалват наложената мярка в тридневен срок пред окръжните магистрати.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване