02/20/13 16:11
(http://www.klassa.bg/)

ПГ на ГЕРБ ще гласува оставката на правителството

Парламентарната група на ГЕРБ ще гласува оставката на правителството, съобщи в парламента председателят на групата Красимир Велчев. На извънредното заседание на групата присъства и вицепремиерът Цветан Цветанов. „Не можем да допуснем партия ГЕРБ да се свързва с насилие, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. По думите му, всеки може да си направи извод от кого са провокирани ексцесиите и насилието през последните дни. „Точно за това е оставката на правителството", подчерта Велчев. Искра Фидосова допълни, че ГЕРБ ще продължи да върши работата си като парламентарна група, за разлика от депутати от опозицията, които в момента пътували по избирателните си райони. Фидосова заподозря, че именно тези депутати провокират „малки групички", които създават размириците. „Парламентарната група на ГЕРБ има изключително отговорно поведение, държавническо като отношение както към държавата, така и на първо място към всички български граждани“ заяви Фидосова. Тя подчерта, че депутатите от мнозинството са в парламента и продължават да приемат закони. Фидосова бе категорична, че те ще бъдат в Народното събрание дотогава, докато президентът, спазвайки Конституцията, не предприеме съответните действия. През последните няколко дни се наблюдаваха справедливи искания на гражданите за високите сметки и възползване от политически партии и лица, които искат да дестабилизират държавата. Това, което премиерът направи, беше най-правилното и отговорно държавническо решение, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Нека да дадем право на разума и всеки български гражданин да гласува на изборите. Най-важното е да не допуснем да има насилие, изтъкна още Цветан Цветанов.
Той подчерта, че гражданският протест срещу високите сметки, който е причина за оставката на кабинета е бил облечен в политически искания от опозицията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване