02/20/13 21:22
(http://www.klassa.bg/)

Светият синод: Избереме патриарх на 24 февруари

Патриаршеският избирателен църковен събор (ПИЦС) ще бъде проведен на 24 февруари т.г., неделя, и на него ще бъде избран Предстоятел на Българската православна църква - Светейши Патриарх Български и митрополит Софийски. Това се посочва в съобщение, публикувано на интернет страницата на Светия синод на Българската православна църква, във връзка с информации, че няма да се проведе Патриаршеският избирателен църковен събор (ПИЦС) по повод подаден от група хора, неизвестни на църковната общественост, иск до Върховния административен съд за отмяна на насрочения Избирателен събор.

Канцеларията на Св. Синод призовава всички членове-делегати на Събора, снабдени с техните нарочни писма, издадени от Св. Синод, от св. Митрополии, от управите на ставропигиалните манастири и от ръководствата на духовните семинарии, на 23 февруари т. г. - събота, да се намерят в столичния град София и да се регистрират съгласно определенията на Св. Синод като редовни членове на ПИЦС.

Обръщайки се с Христовия мир към всички чеда на Българската православна църква-Българска Патриаршия, Синодалната канцелария, отнасяйки се отговорно към предстоящия Събор, препоръчва на благочестивите православни християни да насочат своя молитвен взор към Едничкия Всеправеден Съдия - Спасителя Христа, да подари на светата ни Църква, на милото ни Отечество и многострадалния ни народ достоен Първойерарх, чието първосветителско служение да послужи на всички ни за духовен напредък и душевно спасение, се казва в обръщението на Светия синод.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване