02/21/13 19:15
(http://www.klassa.bg/)

БСП ще продължи да работи по проекта АЕЦ "Белене"

Реализацията на проекта за АЕЦ "Белене" е един от основните въпроси, по които българските социалисти ще работят в новия парламент в случай, че получат мандат за управление на страната.

Това заяви на среща с чуждестранните журналисти, акредитирани в България, лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде ИТАР-ТАСС. Привличането на нови инвеститори за строителството на АЕЦ "Белене" ще стане "въпрос, по който БСП ще работи в случай, че получи мандат за управление в новото правителство",предаде бтв.

"Сред нашите ангажименти е продължаването на строителството на атомна централа. Не защото на нас така ни се иска, а поради няколко принципни и прагматични причини. Продължавам да смятам, че този проект е изгоден за България, за това съм го защитавал и по тази причина предложихме провеждането на референдум, след като правителството не пожела да изслуша аргументите на опозицията", каза Станишев.

„Всички дебати за "Белене" бяха потопени в пълни лъжи от страна на правителството, особено що се касае до цената за строителството на атомната централа", посочи лидерът на БСП.

"Подобен проект може да съживи цялата икономика, да я рестартира. Няма страна, която да е излязла от кризата без осъществяването на големи проекти. Самото строителство на атомната централа би създало 50-60 хиляди работни места, включително в съпътстващата инфраструктура", посочи Станишев.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване