02/21/13 20:37
(http://www.klassa.bg/)

България - кандидат за домакин на Европейското по футбол през 2020

България официално е сред кандидатите за домакин на европейското първенство по футбол през 2020 г. Новината е на германското издание "Ханделсблат" и е цитирана и в Русия.


От Българския футболен съюз са заявили Националния стадион "Васил Левски". В плановете не попада нито евентуалният нов национален стадион, нито реконструираният "Георги Аспарухов".


Европейският шампионат след седем години ще се проведе на 13 различни стадиона в 13 различни държави. Затова има и повече кандидатури.


Освен София, кандидати са още Кардиф, Рим, Берлин, Истанбул, Мадрид, Мюнхен, Москва и други. Крайният срок за подаване на кандидатури е септември 2014 г.
Още по темата

С капацитета на "Васил Левски" България може да кандидатства за третия по важност "пакет" от домакинството, при това с изключение. Той е за мачове от груповата фаза и осминафиналите.


За него могат да кандидатстват само съоръжения с над 50 хил. места. "Васил Левски" е с 44 хил., а не се предвижда увеличаване на капацитета му.


Финала и полуфиналите могат да приемат само стадиони с над 70 хил. места, а четвъртфиналите са за такива с над 60 хил.


Дори и България да получи право да приеме някои мачове от европейското, националният ни отбор няма да се класира директно за този турнир. Нито една страна от 13-те домакина няма да има директно право на участие.


Процедурата за кандидатстване за домакинство на Евро 2020 ще стане ясна на 28 март тази година. Тогава ще има заседание на изпълкома на УЕФА в София.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване