02/21/13 11:06
(http://www.klassa.bg/)

"Дейли експрес": Клег сбъркал броя на очакваните българи и румънци на Острова

Вчерашното твърдение на британския вицепремиер Ник Клег, че правителството разполага с груби изчисления за броя на българите и румънците, които може да се установят във Великобритания след падането на трудовите ограничения пред тях, предизвика вълнение на Острова, коментира вестник „Дейли експрес”.

В сряда Клег заяви, че е виждал прогнози за броя на очакваните имигранти от двете страни, като даде да се разбере, че тези данни може да бъдат оповестени. По-късно обаче лидерът на либералдемократите бе принуден да доизясни позицията си.

Изявлението на Клег отново съживи спекулациите, които предизвика миналия месец британският секретар на общностите и местната власт Ерик Пикълс.

Службата на премиера Дейвид Камерън и вътрешното министерство продължават да настояват, че такава информация няма. Според справка на „Дейли експрес” обаче данните съществуват. В изявлението си Клег дори намекна, че когато изчисленията бъдат по-точни, Лондон може да ги обяви публично.

По-късно обаче говорител на властта заяви: „Клег е говорел за данните, които се разпространяват в публичното пространство, например от службата „Маийрейчън уоч” - те бяха проучени, но за тях не може да се твърди, че са точни. Самото правителство не разполага с прогнози на бъдещите имигранти от България и Румъния”.
















„Дейли експрес”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване