02/21/13 17:08
(http://www.hsnovini.com/)

Заловиха двама кърджалийци да ловят незаконно риба

Снимка: архив

Двама кърджалийци са били задържани за незаконен улов на риба, информират от Областната дирекция на МВР. Нарушителите са били заловени на местопроизшествието на територията на община Стамболово.

Полицаите са получили сигнал, че нарушителите ловят риба в язовир Токмакли, в землището на село Кладенец. На мястото органите на реда установяват двама рибари от Кърджали на 29 и 41години , които са били с 32, 400 кг. незаконен улов предимно на толстолоб.

Служителите от хасковското звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са иззели рибата и средствата, с които е извършен улова. Оттам съобщиха за Хасково Новини, че от бракониерите са били иззети гумена лодка, 2 броя хрилни мрежи, с обща дължина 240 метра. Действали са с лекотоварен автомобил с хладилна апаратура. Изготвено е административно производство, на двамата задържани са съставени актове по две нарушения за стопански риболов и за превоз без документи. Глобата за тези нарушения достига до 3000 лева. От местната изпълнителна агенция съобщиха, че иззетата риба е била дарена на Дневния център за стари хора в Хасково.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване