02/22/13 13:37
(http://www.hsnovini.com/)

Вещи лица отново отлагат дело за убийство. Глобяват ги с по 500 лева

Подсъдимият Младен Валериев Младенов

Хасковските окръжни магистрати днес за пореден път отложиха делото за убийството на 78- годишната Милка Стефанова от хасковското село Корен. Подобно на заседанието от 25- ти януари и този път окончателно решение не бе взето заради отсъствието на експертите от Научноизследователския институт по криминалистика и криминология на МВР Гергана Стефанова и Ивайло Чепински, изготвили експертизи по случая.

Стана ясно, че те са уведомили съда, че не могат да присъстват, заради служебни ангажименти. Именно по тази причина делото не приключи и днес.  Съдът обаче счете, че те отсъстват без да са посочили конкретен повод и ги глоби с по 500 лева.

Припомняме, че подсъдимият Младен Валериев Младенов е обвинен в това, че е изнасилил и убил по особено жесток и мъчителен начин 78-годишната Милка Стефанова. Според обвинението след пиянски запой Младенов нахлул в дома на старицата, нанесъл й няколко удара и я изнасилил. След това обвиняемият се присъединил отново към компанията си и продължил запоя. Впоследствие жената е починала.

Разпитът на вещите лица е необходим, защото има противоречия в направените експертизи. Става въпрос за косъм, иззет от бельото на Младен Младенов. Според Гергана Стефанова, въпросното доказателство е не достатъчено за извършването на ДНК-анализ. Според другия експерт Ивайло Чепински , изготвил ДНК – експертизата, тя категорично потвърждава, че намерения косъм е от жертвата.

Въпреки, че прокурор Дарина Славова заяви, че се отказва от личните показания на експертите, ако съдът прецени, че може да се приеме заключението им, адвокатът на Младенов, Георги Зарчев настоя за техния разпит.

В крайна сметка експертите бяха глобени за отсъствието си, а петчленния съдебен състав с председател Кольо Димитров отложи делото и го насрочи за 29- ти март.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване