02/22/13 08:31
(http://www.klassa.bg/)

"Глобал пост": България е в безизходица след оставката на правителството

България е в безизходица след оставката на правителството. Така американският вестник “Глобал пост”” коментира ситуацията у нас.

Изданието цитира мнението на наши анализатори, според които оставката е довела до силна поляризация на гласоподавателите. При това основните политически сили не са достатъчно силни, за да формират сами стабилно правителство, а скорошните протести показват, че има нарастваща подкрепа за радикалните и популистки партии, които ще затруднят още повече формирането на кабинета.

Американското издание посочва, че Борисов е спечелил адмирациите на гласоподавателите със строителството на магистрали и реконструкцията на силно повредените пътища. На негова страна са били и чуждестранните инвеститори заради осигуряването на финансова стабилност и усилията за справяне със сивата икономика.

Вестникът обаче коментира, че правителството не успяло да изпълни предизборните си обещания за справяне с корупцията и реформиране на неефективните системи на здравеопазването и образованието.
 
















“Глобал пост”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване