02/22/13 08:21
(http://www.klassa.bg/)

Доживотен затвор за трима терористи в Англия

Съд във Великобритания осъди трима терористи за подготовката на серия от нападения, които биха могли да бъдат по-разрушителни от извършените през 2005 г.

Ислямистите Ирфан Насер, Ирфан Халид и Ашик Али са планирали бомбени нападения на територията на цялата страна, като кампанията е трябвало да продължи около 2 г. и е включвала вербуването на 8 терористи - камикадзе.

Двама от осъдените са заснели видеообръщения в терористичен лагер в Пакистан, които е трябвало да бъдат разпространени след успешното извършване на самоубийствените атаки. По време на съдебния процес се изясни, че 31-годишният Насер и 27-годишният Халид 2 пъти са пътували до Пакистан, за да се обучат в създаването на бомби, в боравенето с оръжие и експлозиви.

След като се върнали в Бирмингам, те са споделили наученото с 27-годишния Али, който е използвал своя апартамент като фабрика за експлозиви. Органите на реда обаче успели да подслушат техен разговор за подготвяните атентати. Сега тримата ще излежават доживотни присъди.
 















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване