02/22/13 14:06
(http://www.hsnovini.com/)

Ирландец и словак са новите доброволци в Младежкия център

Ференц Мацко и Даниел Фейгън

Двамата доброволци са в Хасково по проект „Изкуството в живота на младежта” , изпълняван от Младежкия център по европейската програма.

Те са били избрани измежду други близо 60 кандидата с богати автобиографии в областта на младежките дейности. Техните обаче в съчетание с мотивационните писма са били най- добри, сподели ръководителя на младежкия парламент Теодора Георгиева. С пребиваването си в България Даниел и Фери искат да помогнат на младежите в тяхното развитие и да им споделят натрупания опит.

От краткото време в което те са в града вече са се впечатлили от културата на българите. Също и от начина по който са били приети в обществото.

Дани е специалист по проучвания, а Фери е работил в словашката и унгарска национални телевизии.  Имат участия в множество младежки проекти и дейности в своите страни.

В проекта на Младежкия център тяхната роля ще бъде да организират младите хора, също и да участват активно във всички младежки дейности. Даниел и Ференц вече дори се включиха в част от мероприятията на центъра. Активно участват в театралната школа, а по случай деня на вюбените организираха част от празника, който се проведе на ледената пързалка. Планувани са и информационни кампании в училищата. Доброволците са впечатлени и от българската история. Вече знаят кой е Васил Левски и дори са присъствали на поднасянето на венци на паметника на Апостола. Именно тогава им е направило впечатление как един човек може да обедини цял народ.

Двамата споделиха, че всеки ден отделят по няколко часа за учене на български език. Доволни са защото в начинанието им помагали всички нови приятели от България.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване