02/22/13 05:00
(http://www.klassa.bg/)

Работата на бюро е опасна за здравето

Работата на бюро вреди изключително на човешкото здраве. Според американски учен колкото повече човек седи на бюро, толкова по-голям е рискът да развие хронично заболяване, съобщава News-medical.net.

Откритието е на Ричард Розенкранз от Университета на Канзас, който изследвал 63 048 мъже на възраст между 45 и 65 години от Нов Южен Уелс. В рамките на изследването доброволците са съобщавали за наличието или не на хронично заболяване, както и за дневния си режим, т.е. по колко часа на ден са седели.

Ученият разделил хората на групи. В първата влезли участниците, които седели по по-малко от четири часа на ден. Във втората имало такива, които седели между 4 и 6 часа на ден, в третата - по 6-8 часа на ден, а в последната били тези, които седели по повече от 8 часа.

Направеното сравнение между групите показало, че хората, които седели повече от 4 часа по-често страдали от сърдечносъдови заболявания, от рак, диабет и хипертония.

Резултатите от проучването разкриват, че колкото повече седим, толкова повече нараства рискът от развиването на хронично заболяване, предаде БТА.

 

















News-medical.net

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване