02/22/13 04:35
(http://www.klassa.bg/)

Сирийската опозиция заяви, че оставането на Башар Асад на власт не може да бъде част от споразумението

Опозиционната Сирийска национална коалиция желае провеждането на мирни преговори за прекратяване на гражданската война в страната, но президентът Башар Асад трябва да се оттегли от властта и той не може да бъде страна в никакво споразумение. Това решиха членовете на опозиционното обединение, които обсъдиха спорната инициатива на своя лидер Муаз ал Хатиб, предаде Ройтерс.
В четвъртък започна срещата на 70-членната Сирийска национална коалиция, която се ползва с подкрепата на западните и арабските страни, както и на Турция. След разгорещено заседание, продължило и в нощните часове, председателят Муаз ал Хатиб бе подложен на остри критики както от ислямистките, така и от либералните представители заради отправеното към правителството на Асад предложение за преговори, в което не са определени ясни цели. Коалицията в крайна сметка прие политически документ, в който се настоява за свалянето на Асад и изправянето му пред съд заради кръвопролитията в Сирия.












Ройтерс

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване