02/23/13 08:49
(http://www.klassa.bg/)

Google представи Chromebook Pixel

Google представи Chromebook Pixel. Първият лаптоп от серията Chromebook разполага със сензорен екран.

Моделът работи под собствената операционна система на Google - Chrome, а голяма част от него е сглобена от уеб гиганта с части на различни производители. От тях можем да споменем мощните процесори на Intel oт серията Sandy Bridge, бързата мобилна връзка по стандарт 4G LTE, както и разбира се дисплеят с ултрависока резолюция от 239 пиксела на линеен инч, което прави общо 4,3 млн. пиксела за целия екран.

С тази разделителна способност, която според Google е най-високата за лаптоп в момента, екранът директно ще конкурира дисплея Retina на Apple, използван в машините от серията MacBook.

Според анализатори ходът е поредният опит на Google да "отхапе" пазарен дял от конкурентните продукти, работещи под операционните системи на Microsoft и Apple.

За разлика от компютрите, които използват инсталиран софтуер, като например офис пакета на Microsoft, машините под Chrome OS пускат своите приложения под уеб браузъра Chrome на Google и съхраняват файловете на потребителите директно в облака.



















Google - Chrome

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване