02/23/13 18:30
(http://e-vestnik.bg/)

До феновете на Бойко – никой не ви го е махнал, той сам си подви опашката

Спонтанните и недотам спонтанните площадни изблици в защита на Бойко Борисов имат една слабост – тези хора излизат за нещо, което никой не им е отнел.

Техният идол Бойко Борисов сам си подви опашката. Да, това е точният израз – той се уплаши от протестиращите. Уплаши се, че ще загуби повече подкрепа ако остане премиер в такъв труден момент.
Така че феновете му да се сърдят на самия него. Да не се е измъквал. Както се изрази омразният иначе Иван Костов – той блъсна колата, слезе и хвърли ключовете.

Точно в такъв момент се вижда кой политик може да носи отговорност. Борисов предпочете да се измъкне. Предсрочните избори за него са кризисно минимизиране на щетите. Подкрепата за него почна да се топи с голяма скорост и само оставка можеше да ограничи това. Сега той се държи като опозиционер и едва ли не предводител на протестите.

Но никой не го е отстранил от власт. Той се оттегли с хитрата идея да спечели от това, а не да загуби.

Но падането му от власт остави осиротели поддръжници. Усеща се е една народна скръб за Бойко, която почива на стари атавистични инстинкти от времето на комунизма. Такава е имало след смъртта на Сталин. В Русия му казват „синдром отца” – синдром на бащата, бащицата. Има хора, за които само Бойко е Спасителят, Месията, само той може “да оправи България”.

Е, вече я оправи. Хората излязоха по площадите, докарани до лудост от безпаричие.

И провокирани от неговия начин на командване – строим магистрали, намаляваме тока и т. н. - сега искат тотална национализация, депутати без имунитет (той е измислен да пази избраните от народа, а не да е привилегия), прекратяване на дела и т. н.

Когато един посредствен и ограничен човек като Борисов стане политик и лидер, довежда след себе си още по-лошо. Провокирани от примера му в управлението сега се опитват да се намесят съвсем необразовани с лумпенски идеи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване