02/23/13 09:44
(http://www.klassa.bg/)

„Крисчън Сайънс Монитор”: Българският премиер подаде оставка, но ограниченията остават. Какво следва?

Мирните демонстрации са доста по-малобройни от довелите до оставката на българския премиер, но младите хора са все още на улицата, пише американското списание „Крисчън Сайънс Монитор”.
Младите активисти са организирани и имат план за големи социални промени, за ботба с корупцията и финансовата криза, която разяжда България.
България, както и много европейски държави трябва да работи усилено за да намери баланса между необходимостта от финансови ограничения и запазването на социалните придобивки. Но това няма как да стане без икономически растеж.
„Българският народ е беден и ние повече не можем да плащаме своите сметки. Проблемът е, че не можем да живеем повече по този начин”, заявяват протестиращи.
„ България е една от страните-примери, че икономиката не може да бъде ревитализирана чрез финансови ограничения, Трябва да се стимулират инвестициите, няма друг начин. Как би могло да стане това с ограничения? Като намалиш покупателната способност на населението- пада и потреблението”, списанието предава думите на Румен Гечев, директор на Центъра за устойчиво развитие към УНСС.

















„Крисчън Сайънс Монитор”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване