02/23/13 18:20
(http://www.klassa.bg/)

Предимствата на аутсайдерите

Наградите "Оскар" са: най-престижните награди в киното, "голямата работа", членската карта за клуба на "голямото "добро утро". И това е така, защото притежателите им, а и претендентите за тях, не се определят от шепа киноспецове от Холивуд, а от близо 6 000 професионалисти – актьори, режисьори, продуценти, сценаристи, музиканти, ПР-и и т.н. Членовете на Академията са предимно от САЩ, но не само. Всичко това трябва да е доказателство за обективност, достоверност, за престиж. Ама друг път!

Нали Академията не се заблуждава, че светът не знае що е лоби и политическа коректност? Иглежда, че това са основните фактори, които определят номинираните в отделните категории.

Номинациите в тези категории са ограничен брой - това е ясно. Няма как всички, които заслужават, да попаднат в тях. Понякога обаче липсата на едни за сметка на други не е просто малшанс, а чиста несправедливост.

Още при обявяването на номинациите, медиите в целия свят обобщиха ощетените – Къде е Бен Афлек?, Къде е "007 координати: Скайфол"? Къде е Тарантино? Къде е Катрин Бигалоу? и т.н. Не съм съгласна с някои от драмите, породени от липсващите в номинациите ("Скайфол"? Сериозно?), но за други съм 100% "за"!

Ето защо тези "други" според мен трябваше поне да получат шанс да се борят за статуетката, ако не и да я спечелят.




















Емануела Иванова
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване