02/23/13 17:00
(http://www.hsnovini.com/)

Протестиращите в Хасково се скараха на днешното си събрание

Снимка:архив

Около 30 бяха днес събралите се в Бизнесцентъра, които искаха да систематизират исканията си, които да бъдат представени на президента Росен Плевнелиев.

Още в самото начало познатите лица от досега организираните митинги в Хасково бяха недоволни, след като се появиха представители на гражданско движение ДНЕС, които прочетоха пред събралите се своите предложения. Актьорът Янко Митев заяви, че от гражданското движение досега не са подкрепяли протестите на пл. „Свобода” и нямат право да вземат инициативата. Други изразиха мнение, че от „ДНЕС” искат да  „яхнат коня” на протестите в Хасково,

От движението пък отвърнаха, че нямат представа защо е това отношение към тях.

„Щом не сме били на площада досега не означава, че не сме съпричастни с каузата. Нямам амбиции да водя протестите. Ние не сме политическа партия, а гражданско движение”, заяви художникът Симеон Тодев, координатор на „ДНЕС „ за Хасково.

Част от недоволните напуснаха залата. Останалите започнаха да представят своите предложения и да споделят мнения.

Димитър Илчев от Гражданско движение ДНЕС прочете 34 искания, част от които подбудиха недоволство на останалите протестиращи в залата, тъй като не били изпълними.

Всички се съгласиха, че „не е важно коя партия ни управлява, важно е народът да е добре”.

Стана ясно и че група представители от Хасково са заминали на подобна среща в Сливен, където щяха да се съберат протестиращи от няколко инициативни комитета, така и не се разбра обаче кои са тези хасковлии.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг в понеделник от 19:30 часа.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване