02/24/13 15:09
(http://www.klassa.bg/)

Д-р Пламен Цеков: Няма недостиг на направления

НЗОК е възложила проверка - какво се случва с направленията, за какво се използват, и къде отиват, съобщи на пресконференция в неделя управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Пламен Цеков по повод сигнали за недостиг на направления. На брифингът присъстваше и здравният министър Десислава Атанасова. „Следващата седмица ще направим някои структурни промени - големите лечебни заведения да имат директна линия с Касата, за да се разрешават по-сложните проблеми”, обясни още Пламен Цеков.
Министър Десислава Атанасова обясни: „Разговорите с д-р Цеков и с директорите на всички големи болници са, за да се разрешат проблемите с обемите за медицинските дейности, които са заложени. Няма никакво притеснение за работещите лекари, че проблемите, които се поставят на масата ще доведат до съкращение на персонал, намаляване на потока на пациенти”.
В София има най-сериозен проблем с бюджетите на здравните заведения, заяви министър Десислава Атанасова. Във вторник ще имаме среща с ръководството на „Пирогов”, така че всички въпроси, които имат да бъдат уточнени и да се намери балансът в тази ситуация, посочи още Атанасова.
През последната седмица се натрупваше напрежение в системата на здравеопазването и проведохме редица срещи с директорите на здравните заведения, за да изясним какви са били техните очаквания. Днес сме тук, за да потвърдя позицията си, че като принципал на здравните заведения заставам зад тях и смятам, че те са основният стълб на здравната система, обясни здравният министър. По нейни думи, бюджетите на здравните заведения трябва да бъдат преразгледани и трябва да се продължи диалогът, за да се даде решение на всеки един проблем.

Притеснява ме начинът, по който се иска оставката ми. Чух в медиите, че пациентските организации се разграничават от това искане, обясни д-р Цеков. „Ако БЛС ми поиска оставката по надлежния и регламентиран ред, тогава можем да я дискутираме и ако не срещам подкрепа от лекарското съсловие, за мен няма смисъл да остана на тази позиция”, посочи Цеков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване