02/26/13 08:22
(http://www.klassa.bg/)

Великобритания: Сексскандал в управляващата коалиция

Британската полиция проверява твърдения, че бивш високопоставен член на партията Либерални демократи на вицепремиера Ник Клег е упражнявал сексуален тормоз над четири жени, съобщи Асошиейтед прес.

Случаят заплашва да разклати позициите на по-малкия партньор в управляващата коалиция, посочва агенцията.

Скотланд ярд е била помолена от партийни представители да разследва обвинения срещу Крис Ренард, бивш председател на Либералните демократи, че е опипвал и правил неприлични предложения на жени в четири отделни случая през 2003 г.

Ренард, който се оттегли от поста през 2009 г., отрича обвиненията.

Телевизионният канал "Ченъл Фор" излъчи миналата седмица обвиненията на жените, между които две бивши активистки на партията. Полицията разследва дали има данни за извършени престъпления.

Клег заяви в неделя, че е знаел за опасения относно поведението на Ренард, но чул за конкретните обвинения от телевизията.

Лидерът на либералните демократи набра голяма популярност преди изборите през 2010 г., но постепенно загуби подкрепата на обществото и на партията, откакто стана вицепремиер на консервативния премиер Дейвид Камерън.

Медиите погнаха Клег, след като той неколкократно смени позицията си за това дали и колко е знаел за случая.

Скандалът се развихря в и без това труден момент за либералните демократи.

По-рано този месец се наложи министърът на енергетиката Крис Хюн да си подаде оставката, след като се разчу, че е поискал от бившата си съпруга да поеме вместо него вината за каране на автомобил с превишена скорост.

















Асошиейтед прес


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване