02/26/13 07:47
(http://www.klassa.bg/)

ЕС ще обяви "Хизбулла” за терористична организация, убеден е външният министър на Холандия

Външният министър на Холандия Франс Тимерманс подчерта в понеделник холандската позиция, че „Хизбулла” е терористична организация и трябва да бъде забранена на европейска територия. Отделно, бившият холандски външен министър Ури Розентал очерта пред “Джерусалем пост” различните виждания относно забраната на „Хизбулла” сред 27-те страни-членки на ЕС.
„Хизбулла е терористична организация”, каза Тимерманс в изявление, разпространено от холандското посолство в Израел. „Франс Тимерманс изрази опасения от заключенията на българското разследване на атентата в Бургас през юли 2012 г.”, се казва още в съобщението. Тимерманс смята това за потвърждение на холандската позиция, че „Хизбулла” е терористична организация.
Розентал коментира в телефонно интервю: „Моята оценка е, че натискът да се направи нещо спрямо „Хизбулла” се увеличава. От друга страна, ще има известно колебание да се направи стореното от холандското правителство”.











“Джерусалем пост”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване