02/26/13 13:18
(http://news.zapernik.com/)

Жители на Брезник, селата Слаковци и Ноевци, природозащитници и представители на партия "Зелените" протестираха днес пред сградата на РИОСВ - Перник

Жители на Брезник, селата Слаковци и Ноевци, природозащитници и представители на партия "Зелените" протестираха днес пред сградата на РИОСВ - Перник по време на заседанието на експертния съвет. Днес съветът трябва да излезе с решение във връзка с инвестиционно предложение за добив и преработка на подземни златосъдържащи руди в Брезник, предаде БТА.

Според протестиращите, щетите за околната среда, животът и здравето на населението ще са в пъти по-големи от приходите, които ще облагодетелстват изключително компанията инвеститор "Асарел Медет".
"Брезник има единствен питеен източник, инвеститорът обещава да взема вода от река Конска. Водата не е достатъчна за нуждите на инвестиционния процес. На ден ще се гърмят по 900 кг взрив, което не може да не окаже влияние. Настояваме за негативна оценка на експертния...

Продължава

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване