02/26/13 13:05
(http://www.hsnovini.com/)

Кафене горя до автото – разследват за умишлен пожар

Пожарът станал в 3.30 часа тази сутрин

Кафене в близост до гимназията по автотранспорт в Хасково изгоря в ранните часове, тази сутрин. Причината за пожара все още е в процес на изясняване, информират от местната противопожарна служба.

Сигналът до местната пожарна е подаден в 3 и половина тази сутрин от живущи в жилищния блок, намиращ се срещу кварталното кафене. На място пристигнали две пожарни коли. Имало е риск пожарът да обхване паркираните около кафенето автомобили, но огнеборците бързо овладели огъня.

“Обадиха ми се в 4 час сутринта. Като дойдох заведението вече беше изгоряло. Освен пожарната имаше и полиция. Има предположение, че кафенето умишлено е било запалено”, коментира собственикът  Вълко Ванчев.

Живущи в блока видели как пламъците обхванали дървената постройка от задната страна на заведението. Там щетите са най-много. Изключва се възможността от токов удар, тъй като в тази част на помещението е нямало уреди. Кафенето работи от 20 години. От тогава до днес собственикът му е нямал пререкания с никой.  “Питайте и комшии. До сега с никой съм нямал проблеми. На никой не съм направил мръсно. С каквото мога съм помагал на хората”, каза още Ванчев.

Огънят е унищожил 40 бр. мебели, бяла и черна техника, храни и хранителни продукти и 30 кв.м. покрив, информират от противопожарната служба в Хасково. Собственикът сподели, че не е правил застраховка на кафенето и имуществото в него.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване