02/26/13 08:33
(http://www.klassa.bg/)

КНСБ предричат актуализация на бюджета

Новото правителство най-вероятно ще актуализира бюджета на държавата. Това прогнозира лидерът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Nova TV.

Той коментира как може да бъде изпълнено искането на протестиращите да бъде намалена цената на тока, как да бъде избегнат фалитът на  тецовете и АЕЦ "Козлодуй" да фалира.

Според синдикалния лидер съвсем възможно е електричеството да поевтинее без да се стига до фалити. Това може да се случи, като са намали такса за пренос на централите, като това ще отпуши възможността им да изнасят ток зад граница.

По мнение на Димитров "Козлодуй" може да продължи да продава около 20% от произведеното електричество в чужбина.

Другият начин за намаляване на цента е добавките за зелена и кафява енергия да се поемат от републиканския бюджет. "Малко да задлъжнее държавата за сметка на бизнеса и домакинствата", препоръча шефът на КНСБ.

Той поиска и една пета увеличение на енергийните помощи.

Според Димитров служебното правителство няма друг избор освен да прибегне до нов дълг. Според него е абсолютно поносимо да има дълг от около 20 на БВП. 

Според икономиста Емил Хърсев големият проблем в страната не са доходите, а безработицата. По негови думи приходите на хората у нас растат най-бързо в целия ЕС.



















Nova TV


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване