02/26/13 14:19
(http://www.klassa.bg/)

Митрополит Николай продава "Ролекс"-а си, за да плати тока на храма "Света Марина"

Пловдивският митрополит Николай дари прочутия си ръчен часовник "Ролекс" на храма "Света Марина" в Пловдив, за да бъде покрита високата сметка за ток на църквата, съобщи във вторник архимандрит Арсений, председател на църковното настоятелство.
Той каза, че за януари сметката за ток е 2940 лева и църквата няма възможност да я плати.

“В случай че при продажбата на часовника, една от малкото лични вещи на владиката, се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност“, допълни архимандритът.
В църквата са постъпили и целеви дарения за сметката, които по думите на Арсений ще бъдат използвани за плащане на следващите сметки за ток.
По-рано от ЕВН опровергаха информациите, че токът на църквата “Света Марина“ е щял да бъде спрян. От църквата се оплакаха, че преди ден в храма е бил техник от дружеството, за да спре електричеството, но свещенослужителите го помолили за отсрочка и той се съгласил да дойде на следващия ден.
Говорителят на дружеството Петър Костадинов потвърди, че техници на ЕВН са ходили вчера на място в храма, но по думите му те били на обход и не са заплашвали да спрат тока.

От църковното настоятелство на “Света Марина" са подали жалба в дружеството. В нея се посочва, че сумата е почти двойна в сравнение с последната сметка от близо 700 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване