02/26/13 13:23
(http://www.klassa.bg/)

„Пирогов“ няма да стачкува

Лекарите от „Пирогов" остават зад своите искания. Консенсус ще бъде постигнат тогава, когато бъдат изчистени договорните отношения между болницата, Здравното министерство и касата, заяви шефът на „Пирогов“ доц. Стоян Миланов. Днес се проведе среща между ръководството на болницата, управителя на Здравната каса доктор Пламен Цеков и здравния министър в оставка Десислава Атанасова.
Надзорният съвет на Касата ще заседава извънредно в четвъртък, обяви директорът н институцията доктор Пламен Цеков, след срещата си с ръководството на „Пирогов". Един от основните казуси е да бъдат преразгледани най-спорните прогнозни бюджети на болници, за някои от които самият Цеков призна, че има вина, но не уточни каква.
За „Пирогов" срещата е била неконструктивна, тъй като не е получен ясен отговор за това как лекарите ще си вземат изработеното в пълен обем. Доктор Цеков не е поел ясни ангажименти за това заплащане, обяви още шефът на болницата доц. Стоян Миланов. Той уточни, че за тази година за лечебното заведение са отредени 6 милиона по-малко, отколкото за 2012 година. Миланов е убеден, че статутът на болницата трябва да бъде променен, лечебното заведение трябва да разполага с два центъра - един за спешна медицина, финансиран от държавата, и една многопрофилна болница, която да работи с касата. Дали обаче и кога ще бъде осъществено - все още не е ясно. Доцент Стоян Миланов успокои, че независимо, че срещата не е постигнала очакваните резултати, „Пирогов" няма да обяви стачни действия, тъй като екипът му се чувства отговорен към своите пациенти.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване