02/26/13 12:03
(http://www.hsnovini.com/)

РИОСВ представя „Малки зелени разкази”

Сборникът излезе от печат

Излезе сборникът, в който са публикувани творбите на наградените деца и ученици в националния конкурс „Обичам природата и аз участвам”- 2012г. Сред 15- те отличени разкази са „Гора” на 17 годишната Тонка Живкова Желева ученичка от ПМГ „Акад. Боян Петканчин”- гр. Хасково и „Невероятната история на едно шише” на 10 годишната Мариета Владиславова Димитрова, ученичка от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Кърджали. В книгата може да се види и рисунката „Песента на природата” на 17 годишния Христо Йорданов Христов, възпитаник на школата по приложни изкуства „Колорит” към читалище “Заря” и ученик от ПМГ „Акад. Боян Петканчин”- гр. Хасково.

Творбата на Христо бе отличена с втора награда в раздел рисунка на национално ниво. Младите автори получиха грамоти от Министъра на околната среда и водите и от Директора на РИОСВ- Хасково, предметни награди и екземпляри от изданието. Конкурсът се проведе в края на миналата година за втори път и само от областите Хасково и Кърджали със свои творби участваха над 150 ученици. По повод националната кампания на МОСВ „Обичам природата и аз участвам” за втора година бе издаден и сборникът „Зелени разкази” с разкази за природата от известни съвременни български автора. За първи път с идеята това да стане традиция е издаването на „Малки зелени разкази”. С полезната книжка ще се сдобият най- активните през годината участници в конкурси и кампании на регионално ниво.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване